2011. január 2., vasárnap

Kristályok a nőiség tükrében IV.

Óceánachát

Életerő, megújulás, remény, regenerálódás, a korlátlan lehetőségek bőségének tudata, tetterő, találékonyság, az élet javítása. Segíti a pihentető alvást, erősíti az immunrendszert, méregtelenít és salaktalanít, pozitívvá, oldottá tesz. Segít pajzsmirigyproblémákon, allergián, fertőzéseken, gyulladásokon, cisztákon, miómákon, daganatokon. Jótékony hatással van a bőrre. Növeli a termékenységet.

Peridot

Függetlenség, megtisztulás. Megszünteti a haragot, indulatokat, és a bűntudatot. Segít a megbocsátásban és a hibák beismerésében. Segít a bőrproblémákon, gombás fertőzésekben, segíti a méregtelenítést és az anyagcserét.

Prehnit

Kitűnő a túlsúly megszüntetésére.

Rodokrozit

Aktivitás, élénkség, szerelem, szexualitás, elragadtatás. A szerelem és a szív köve. Több elégedettséget és őszinte szeretetet, szerelmet ajándékoz. A rodokrozit megszabadít a depressziótól, a gátlásoktól és a kisebbrendűségi érzéstől. Új barátok, új smink, más frizura és kihívóbb stílus, ez rövid idővel a rodokrozit használatát követően megvalósul. A kisgyermekeket megóvja a félelmektől, a hallucinációktól és a dadogástól. Kedélyjavító hatású, segít az idegkimerültségben. Serkenti az ivarmirigyek működését. Enyhíti a migrént és az altesti panaszokat. Folyamatos alkalmazása legfeljebb 1-2 hétig ajánlott. Magas vérnyomás esetén nem szabad használni!

Rózsakvarc

A rózsakvarcot az ókor óta a szerelem és a szív köveként tisztelték. Hozzá kapcsolódik a szívélyesség, szeretet, együttérzés, közvetlenség, érzékenység, megérzések, érzékiség, romantika. Tudatosítja bennünk saját igényeinket. Nemcsak a hűségre és a szeretetre, szerelemre való belső igényünket támogatja, hanem erősíti a szépérzékünket. A rózsakvarc vezeti azokat az embereket is, akik a partneri kapcsolatukban elidegenedtek, s segít egy új síkon újra együtt lenni. Segít begyógyítani a sebeket, amelyeket a szívünkben az embertársaink durvasága okozott. Harmonizálja és megvédi a gyermeki lelket a sérülésektől. A rózsakvarc által jobban fenntartható az összetartozás érzése a partner és a környezet iránt. Kielégítőbb és boldogítóbb szexualitást ajándékoz, az érzelmeket és a testiséget egyensúlyban tartja. Növeli az érzékenységet, az empátiát, a romantikát. Csillapítja a kedélyeket, támogatja a közvetlenséget, segítőkészséget és a harmonikus együttélést. A rózsakvarc erősíti a szívet, keringést, nemi szerveket, fokozza a nő termékenységét, segít szexuális nehézségeken. A bőrt lággyá és selymessé teszi.

Rubin

A szerelem és az élet erejét, a tiszta szeretetet testesíti meg. Növeli a lelki és testi potenciált. A rubin a tartós szerelem és hűség bizonyítéka. A rubinon keresztül elérhetővé válik, hogy az emberek és a partnerünk ugyanolyan őszinték legyenek hozzánk, mint mi hozzájuk. Segít bátran, kreatívan és koncentrálva keresztülvinni azt, amit tulajdonképpen akarunk. A visszafogottabb férfiakat vakmerőbbé és ösztönösebbé teszi. A rubin fiatalos életerőt ajándékoz. Támogatja az életörömöt, a szenvedélyt, az erényt és a bátorságot. Erőt, dinamikát, vitalitást hoz, ösztönzi az aktívabb szexualitást. Javítja a látást, segít menstruációs panaszoknál, támogatja az anyagcserét, erősíti az idegeket és a csecsemőmirigyet. Segít gyermekbetegségeknél, súlyproblémáknál, leukémiánál és lépbetegségnél. Erősíti a vérellátást és a nemi szerveket.

Smaragd

A smaragd az állandóság és a szeretet köve, mely több hűséggel ajándékozza meg a partnerkapcsolatot. A smaragd viselőjénél belső egyensúlyt és jobb kiegyensúlyozottságot eredményez. A bőr kinézetére nagyon erős fiatalító hatása van és viselőjét elégedettséghez és több életörömhöz segíti hozzá. Széles látókört és művészi inspirációt biztosít. A jóság, szépség és igazság utáni törekvést testesíti meg. A smaragd különösen a gyerekek és szüleik közötti kölcsönös kapcsolatot erősíti. A generációs különbségek ellenére több kölcsönös megértést hoz. A nyak környékén viselve erős békítő ereje van a barátság, partnerkapcsolat és a család terén. A smaragd aktiválja az öngyógyulási erőket, fiatalít és regenerál. Gyermekbetegségeknél és szempanaszoknál jótékony hatása van.

Sólyomszem

A sólyomszem egyetértést kölcsönöz a házasságban és több fiatalossághoz, egészséghez segít hozzá. A sólyomszem megóv a munkahelyi szexuális zaklatásoktól.

Szerpentin

Béke, önrendelkezés, védelem. Idegesség, stressz és szexualitással kapcsolatos nehézségek megoldására alkalmas kő. Segít a görcsön, menstruációs panaszon, migrénen.

Thulit / zoisit

Életerő, vágy, érzékiség, lelki beteljesedés. Örömmé teszi a szexualitást. Növeli a termékenységet és a potenciált, gyógyítja a here, a petefészek és a nemi szervek betegségeit. Fáradtság, gyengeség és kimerültség esetén segíti a regenerálódást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése