2010. május 25., kedd

Mi vagy ki az Istennő?

Sokszor írtam már az Istennőről, és eszembe jutott, hogy lehet valaki ezt nem igazán tudja hová tenni, hogy ez mi. Én ezt az egészet egy ősi, földi vallási terminológiában használom, mert az életutam során ezeket a dolgokat így nevezték azokban a körökben, ahol mozogtam, habár lehet néha egy kicsit talán túlmisztifikált. Ezek a régi pogány vagy újpogány dolgok, de ebbe a felfogásba tartozik a keresztény vallás is, ami kutatásaim szerint eléggé rendesen pogány alapokon nyugszik – pl. tele van egy mise pogány szertartáselemekkel. De igazából sokkal egyszerűbb minden, mint ahogy ezekben a régi vallásokban ez le van írva. Nem is kell ez a sok körítés, hiszen csak egy mankó tulajdonképpen – kinek mire van szüksége. Igazából ugyanazt a dolgot írja le minden csak másképpen és mindegyiknek igaza van valamiben.

Az én felfogásom szerint ami többnyire Krizanténos alapokon nyugszik:

Élet = szeretet = Teremtő. Teremtő = Atya + Anya. // ember = férfi + nő. Egyik sem létezik a másik nélkül tartósan az emberiséget tekintve. Azaz, ha az egyik fél hiányzik, kihalunk, mert a két minőség alkot egy egységet. :) Az Istennő a női befogadó energia és az Isten a férfi ható energia. Nagyon leegyszerűsítve a Földön a férfi feladata a szeretet gyakorlása és a nő feladata az elfogadás gyakorlása, mert neki a szeretet adott. Mindegyikben ott a szív és az ész. A kettő egységet alkot. Nem lehet ésszel érezni és szívvel gondolkozni – a kettőnek összhangban kell lennie mint ahogy a férfinek és a nőnek is. Ha az általam istennőnek nevezett energiával kapcsolódsz, akkor tulajdonképpen a legtisztább női energiával kapcsolódsz, és ha az Istennel, akkor pedig a legtisztább férfi energiával. Ha pedig a Teremtővel, akkor az egységgel, amelyben mindkét energia jelen van. Bár igazából mindig mindkét nemben jelen van a másik energia – mert valójában nincs szétszakítottság, csak az egység létezik egy magasabb valóságban. Ezen felül, ha nőként igazán meg akarod ismerni magad, akkor ahhoz kell egy férfi is és fordítva – a két minőség nem létezik egymás nélkül. Nem lehet megtagadni vagy kizárni a másik nemet, mert a kettő együtt nagyon jól tudja fejleszteni egymást, mivel van közös rész is – ami elősegíti egymás megértését, de mindkettő rendelkezik olyan résszel is, ami a másikban nincs meg, ez pedig a fejlődést segíti elő a szeretet által.
Ha egy nő megéli a nőiségét vagy egy férfi a férfiasságát, abban az esetben is harmóniában van egymással a két energia. A harmónia pedig az aranymetszés arányszámán alapszik, ami 1,618. Ez „a teremtés építőköve”. Minden 1/3 : 2/3 arányban van jelen. Így egy nőben ott az 1/3 férfiminőség is és a férfiban pedig az 1/3 nő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése