2010. május 8., szombat

Hogyan vonzd be az igazit..."szabályok" nőknek

Először is:
A legfontosabb, hogy jóban légy saját magaddal

Azaz: Érezd magad jól a bőrödben és bízz magadban.
Hangsúlyozd ki azt, ami szép rajtad és rejtsd el, ami nem.
Állj a tükör elé és gondolkozz el azon, hogy mivel vagy elégedett és min változtatnál? Ha tetszel magadnak, az önbizalmad megnő, és jól érzed magad a bőrödben.
Mindig gondolj arra, hogy rendkívüli teremtés vagy, olyan nő, akiből csak egyetlen egy van a világon. Ez annak a függvénye, hogy te mennyire vagy kibékülve magaddal.
Minden nap, amikor felkelsz és lefekszel, nézz a tükörbe, és gondolj arra, hogy boldog vagy, mert az életed teljes, te pedig jól működsz benne. Karriered felfelé ível, vannak barátaid, és képes vagy arra, hogy együtt élj azzal a férfival, aki kell neked, de arra is képes vagy, hogy nélküle élj. Tele vagy energiával, élvezed a munkádat, önállóan és boldogan éled az életed.
Mindig gondolj arra, hogy te egy gyönyörű nő vagy – mind külső mind belső tulajdonságaidat tekintve. Ne akarj megfelelni semmiféle ideálnak - úgy vagy tökéletes, ahogy vagy.
Mindig arra helyezd a hangsúlyt, ami vonzó benned, és amit szeretsz magadban.
Ne akarj úgy kinézi, mint a többiek. Öltözködj nőiesen – hiszen a férfiaknak kell, hogy tetsszél, de ami még fontosabb, hogy magaddal legyél elégedett.
Légy csinos és ápolt.
Mozogj, táplálkozz egészségesen – már csak saját magad miatt. A mozgás örömet és felszabadultságot okoz. Legyél mértéktartó.
Önmagadért tedd amit teszel, ne másért (ne akarj megfelelni).
Tanulj meg tudatosan figyelni magadra és erősítsd magadban a jót.
A saját életedet kell élned! Legyen neked is hobbid, legyenek barátaid és mindenféle elfoglaltságod, töltsd tartalmasan az időt.
Szeress, de te is élvezd és fogadd el, hogy téged szeretnek.
Nagyon fontos hogy elégedett legyél a külsőddel és magaddal általában.
Ne próbálj meg olyan lenni amilyen ő - őrizd meg magad és a saját nőiességedet. Ne akarj férfiként viselkedni. Ne próbálj imponálni neki – ha szeret, ha tetszel neki, akkor azért szeret, aki vagy és nem az „álarcodért”, ami egyébként is rengeteg energiádba kerül. Ne vegyél fel miatta új szokásokat. Legyél önmagad, senkinek se akarj megfelelni.
Az élet biztosan tartogat a számodra valakit, csak észre kell venned!
Higgy és bízz magadban és légy természetes – így tudod bevonzani azt, ki igazán hozzád illik.
A nyugalom és a kiegyensúlyozottság vonzza a férfiakat, míg a lázas kapkodás taszítja őket.
Ne feledd: a férfiak a személyiségedbe, a lényedbe szeretnek bele, nem pedig abba, amit mondasz.
Ne szervezd át az életedet amiatt, hogy találkozhassatok. Alkalmazkodjon ő hozzád. Ebből is lemérheted, hogy menyire vagy fontos neki.
Akkor követed el a legnagyobb hibát, amikor függővé teszed magad attól a férfitól, akit szeretsz.
Csak olyan férfit szeress, aki szeret téged.
Biztos, hogy akad valaki, aki olyannak szeret téged, amilyen vagy, és akit te is úgy tudsz szeretni ahogy van. Hidd el: rengeteg férfi jár-kel a világban: miért ne jutna egy neked is?
Szereted és becsülöd magad, ezért nem tartasz kapcsolatot olyan férfival, aki lekezelően bánik veled, aki megbánt, aki megaláz.

Továbbá:

Mindennek megvan a maga ideje…

Mindent a maga idejében, ne siess el semmit sem – néha jobb várni, mint azonnal rávetni magad a kiszemelt férfira. Légy türelmes, hagyd hogy a dolgok megtörténjenek. Te diktáld a tempót! Ne erőltess semmit és ne menj elébe az eseményeknek. Inkább magaddal foglalkozz minthogy erőltesd a dolgok menetét.
Ne légy sok egyszerre, ne telepedj rá, ne erőszakold rá magad. Hagyd, hogy ő hódítson meg, nem érdemes erőltetni, ha ő nem érdekelt.
Legyen meg a saját szabadságod, de hagyd meg a férfinak is a saját szabadságát, amire szüksége van. A legjobb ezt megbeszélni, hogy ez mennyi, a lényeg, hogy ne lógjatok folyton egymáson, de azért mindig legyenek közös programok is.
Nagyon fontos az elvárás nélküliség:
Ha randira mész, ne legyenek elvárásaid. Ne várj el semmit: Ha beléd szeret, az nagyon jó, de ha nem akkor sincs semmi, az az ő baja. Ha ő nem szeret beléd, majd beléd szeret más. Jobb ez így, ahogy van. Ne feledd el, te értékes vagy.
Ne akard birtokolni. Ne akard megnevelni és a magad ízlésére alakítani, mert úgysem sikerül. Vagy szeresd olyannak amilyen vagy felejtsd el, mert az emberek igazán sosem változnak meg. A rossz tulajdonságain és szokásain mindenki csak akkor tud változtatni, ha felmerül benne az igény és ha azt önmaga határozza el.
A boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat alapja az elfogadás. Azaz elfogadod a hibáit is. Ha ezt nem tudod, akkor hagyd. Azt szeresd, ami van, és ne azt, aminek szerinted lennie kellene. Belé és ne a róla kialakított képbe legyél szerelmes.

Egyéb

Ha a férfi adni szeretne valamit, ne utasítsd el, fogadd el amit adni szeretne neked.
Találd meg mindenben a jót!
Sokszor a legegyszerűbb dolgok a leghatásosabbak.
Ne a szavaknak higgy, hanem a tetteknek.
Ha a kapcsolat elején nem engedsz meg mindent, akkor tiszteletet ébresztesz benne.
Ne mondd meg neki, hogy mit csináljon, de ő se neked!
A kevesebb sokszor több.
Ha tetszik egy férfi, ne üldözd. Ne próbáld mindenáron felhívni magadra a figyelmet. Ha az esete vagy, akkor magától is észrevesz. Ha meg nem, akkor kár a gőzért.
Ne harcolj.
Hagyd a férfit érvényesülni, de ne könnyítsd meg túlságosan a dolgát.
A férfiak azokat a nőket szeretik, akik egyedül is képesek tartalmas és önálló életet élni.

Ha elhagytak vagy ha csalódás ért…

Ha csalódás ér, ne keseredj el, és ne rágódj azon, miért lett vége a kapcsolatnak, inkább lépj tovább: a következő kapcsolat biztosan jobb lesz. Ne ragadj le a rosszul működő kapcsolatban, ne kaparj senki után, aki elhagyott. És ne gondold, hogy a szex megoldja a fesztültségeket és a problémákat.
Ha elhagytak, sírd ki magad, gyászold meg az előző kapcsolatot, szakíts rá egy kis időt, aztán pedig foglalkozz ismét magaddal – menj el fodrászhoz, kozmetikushoz, bevásárolni, találkozz a barátaiddal, stb. Szüless újjá! Érezd jól magad!
Ha valami rossz történik veled, az csak rossznak látszik, valójában egy átmenet valami sokkal jobb felé.
Ha egy férfinak nem kellettél, gondolj arra, hogy nem téged ért elsősorban a veszteség, hanem őt. Ne tépelődj azon, mit csinálhattál rosszul, hol ronthattad el. Ha így alakult, fogadd el és légy nyitott a következőre, ami sokkal jobb lesz. J
Ha elhagytak, beszélgess olyan nőkkel, akiket valaha elhagytak, ám a későbbiek során ráakadtak az igazira. Ők majd elmesélik, hogy milyen szerencséjük volt, hogy elhagyták őket, akkor is, ha akkor ezt egyáltalán nem így érezték, mert különben sosem találkoztak volna mostani férjükkel.

Mikor kerülj vagy mikor hagyj abba egy kapcsolatot?

Azok a férfiak, akik úgy próbálják intézni a randevút, hogy az minél kevesebb kényelmetlenséggel járjon a számukra, általában önzőek, kompromisszum-képtelenek, en bloc: semmirevalók, tehát felejthetők.
Ha a férfi nem ad romantikus, hanem csak praktikus ajándékokat, akkor ő csak kedvel téged, jól érzi magát veled, úgy szeret mint a testvérét, de nem szerelmes beléd igazán.
Ha már több hónapja együtt vagytok, de még nem mutatott be a szüleinek vagy a barátainak, akkor ő nem vállal téged, azaz felejtsd el.
Okok, hogy kilépj egy kapcsolatból: más nőknek udvarol a szemed láttára, sokszor türelmetlen vagy durva veled, nem figyel, amikor valami fontosat akarsz mondani, megfeledkezik a szüli- vagy névnapodról , megbízhatatlan, nem tartja be amit ígért, tapintatlan, hűtlen.
Ne pazarold az idődet nős férfiakra és megrögzött agglegényekre.
Ha egy férfi nem kezdeményez, ha nem keresi a társaságodat, ha nem hív meg vacsorára, akkor nem is kíváncsi rád. Ne foglalkozz vele, inkább menj tovább az utadon. Gondolj arra, hogy biztosan találkozol olyan férfival, akinek tetszel, akinek te kellesz és aki mindent megtesz, hogy veled lehessen.
Legyenek egyformák az erőviszonyok – szeressétek egymást egyformán, ha az egyik szeret, de a másik nem, vagy az egyik jobban szeret mint a másik, annak nincs sok értelme. Ha valakinek nem kellesz, fogadd el, és lépj tovább. Nem jó az erőlködés semmire sem. A szimpátiát és a szeretet nem lehet kiharcolni.
Ne pazarold érzelmi energiádat egy olyan férfira, aki észre sem vesz. A szerelem ne legyen gyötrelem amikor boldogság is lehet.

Ha egy férfi szeret…

Ha egy férfi igazán szeret, akkor adni akar vagy tenni valamit érted.
Ha egy férfi szerelmes beléd mindent szeret rajtad, még azt is, amit te és a környezeted előnytelennek véltek. Nem szab feltételeket mint pl. ha lefogysz elviszlek nyaralni vagy veszek neked valamit. Ha egy férfi azt mondja, hogy fogyj le, vagy változtass valamit magadon, akkor nem szeret igazán, azaz jobb a kapcsolatot befejezni.
Ha igazán szeret, akkor nem érzed azt, hogy ki kell érdemelned valakinek az elismerését vagy szerelmét - és ha igazán szereted magadat, akkor sem.
Ha úgy találod, hogy a partnered nem szeret igazán, akkor lépj tovább és ne vesztegesd el az idődet. Ugyanis az igazi nem akarja, hogy megváltozz, hogy bizonyos dolgokat másképpen csinálj. Feltétel nélkül szeret téged.

Kapcsolatban, házasságban…

A házasságban ne te akarj mindent megoldani és elvégezni – persze ugyanezt tőle se várd el. Legyen meg itt is az egyensúly.
Ne feledkezz el magadról a házasságban sem. Figyelj oda a külsődre, és ugyanúgy legyen meg a saját életed is - azaz olyan programok, hobbik, ahová nem együtt mentek. Ne add fel a függetlenségedet és az önállóságodat, de ez nem jelenti azt, hogy semmibe sem vonod be őt. Legyen mindig időtök a közös programokra is.
Ha már egy ideje párkapcsolatban vagy házasságban éltek, ne hánytorgass fel múltbéli sérelmeket vagy konfliktusokat.

Végül:

Nem szentírás semmi sem. Bárhogyan is viselkedsz, bármit is teszel, ne hazudtold meg önmagad.


Ellen Fein és Sherrie Schneider Titkos Szabályok c. könyv alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése