2010. november 18., csütörtök

Kristályok a nőiség tükrében II.

Gránát (vörös)

Segít erősnek maradni válságos helyzetekben, fáradtság, gyengeség, kimerülés esetén. Javítja a szexualitást, növeli a potenciált. Erősíti az immunrendszert.

Gyémánt

A lélek őrzője, segít mindig tisztán és önállóan gondolkodni. A partnerkapcsolatban gondoskodik a belátásról, megértésről és toleranciáról, hosszú szerelmet ajándékoz. Jó világosságra, felismerésre, félelmek, fukarság ellen. Kiegyensúlyozottságot, önállóságot, önbecsülést ad. Segít a féltékenységet jobban kontrolálni. Elveszi a bizonytalanságot a partnerrel kapcsolatban, figyelmessé tesz a hibákra. Segíti a hormontermelést.

Hegyikristály

A hegyi kristály a tökéletesség, a tisztaság és a szeretet szimbóluma. Egy gyógyító kristály, amely jó gondolatokat és szelíd erőt sugároz. Hatásos a teljes testre és harmonikusan oldja fel valamennyi terület blokádjait. Megadja a testnek azt, amire pontosan szüksége van. Több figyelmességet és érzékenységet eredményez a partnerkapcsolatban. Segít a problémákat egyszerű módon megoldani. Feloldja az energiablokkokat. Fokozza a szellemi világosságot és a tudatosságot. A hegyi kristály segít a rosszullét ellen, ami gyerekeknél gyakran fellép autózáskor. Menstruációnál, influenzánál új energiát ad. Jó hatása van pajzsmirigy-megbetegedéseknél, bőrbetegségeknél, hátfájdalmaknál, emésztési problémáknál és túlsúlynál. Láz- és fájdalomcsillapító, harmonizálja az idegek, agy és mirigyek működését, a hormon- és folyadékháztartást. Hatásos vérzéscsillapító. A hegyi kristály vitalizál, ezenkívül jó hatással van a bőrre, a hajra, a körmökre és a csontokra is. Fokozza más kristályok hatását.

Holdkő

Intuíció, mély érzések, nyitottság, érzékelés. Segít visszaemlékezni az álmokra, megkönnyíti a hormonális változásokat (pubertás, menstruáció, terhesség, szülés utáni időszak, változókor. Növeli a nő termékenységét. Több életörömöt hoz és erősíti a női kisugárzást. Támogatja az érzékenységet és nyitottá tesz a spontán ötletekre. Egy jó kő a meditációkhoz, támogatja a harmóniát és a mély érzelműséget, lelki kiegyensúlyozottságot ajándékoz. Nagy változóképességet és dinamikát kölcsönöz. Különösen intenzív hatása van a női kiválasztó szervekre, szabályozza a hormonháztartást, befolyásolja a terhességet és segít menstruációs panaszoknál. A holdkő hatásos a teljes mirigyrendszerre, ösztönzi az anyagcsere folyamatokat, szabályozza a tejtermelést.

Jade

A szerelem és a harmónia köve, javítja a reakcióskészséget, bizalmat, magabiztosságot, önbizalmat és önállóságot ad viselőjének. Több örömöt és életkedvet ajándékoz. A jade erősíti bátorságunkat és személyiségünket, segít félelmeknél és lámpaláznál.
A zöld jade egy termékenységet segítő kő. Erősíti a teljes immunrendszert és szabályozza a testi és szellemi anyagcserét. Helyreállítja a sav-bázis és a vízháztartást.

Jáspis

A jáspis viselőjét belső harmóniához és szerencsés házassághoz segíti. Erősíti az önbizalmat, akaraterőt és a kitartást, a dinamika köve. Harmonizálja a testet és a lelket, érzékenységet és megértést közvetít. Jó terhességhez, szüléshez, a nemi szervekre, földelésre. Negatív befolyás (rezgések, energiák), puffadás, székrekedés, menstruációs panaszok ellen.
Segít a terhességben, emésztési zavaroknál, aktivizálja a szaporító szerveket, támogatja a májat, a lépet és a hasnyálmirigyet, erősíti a gyomrot és megakadályozza a hányingert.

Kalcit

Növeli az önbizalmat, állóképességet, elősegíti az egészséges növekedést és a harmonikus fejlődést. Jót tesz a csontoknak, fogaknak, kötőszöveteknek, bőrnek, nyálkahártyának és a beleknek.

Kék kalcedon

Javítja a kommunikációs képességet, megértővé tesz, segít a ráérzésekben. Lázcsillapító hatású, serkenti a nyirokkeringést és a tejképződést.

Rózsaszín kalcedon

Szívélyesebbé, bizakodóbbá, jobbá, megértővé tesz. Megnyit mások felé, megtanít a szívből jövő és szívhez szóló párbeszédre. A szoptatás ideje alatt serkenti a tejképződést és segít az immungyengeségen.

Karneol

Segít mindkét lábbal a földön állni és teljesen a jelenben lenni. A legtöbb nőgyógyászati problémára, mint miómák, ciszták, petefészek gyulladása, illetve daganatok esetén igen hatásos kristály. Viselőjének több bátorságot ad, erősíti az életörömöt. Segít levetkőzni a gátlásokat.

Felhasznált irodalom: Michael Gienger-Joachim Goebel: Kristályvíz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése