2010. június 26., szombat

A szexuális energia

A szexuális energia egy nagyon mély és hatalmas erejű dolog – a középpontba vezet. Olyan mintha a teremtés középpontjában lennél általa. Egy női test őrzi ezt az ősi és mély tudást a női szexuális energiáról. Nem kell, hogy valaki is irányítson – minden ösztön, ráérzés, mozgás és végtelen tapasztalat. A lélek mélységeit járod be a szexuális energia megtapasztalása közben és akaratlanul is szembesülsz önmagaddal: a saját félelmeiddel, árnyoldaladdal. Vajon felismered-e a dolgaidat és tovább tudsz-e lépni rajtuk? Látod-e magadban a fényt, az örömet, azt hogy te az egységben létezel? Lelki kapcsolódás nélkül ezeket a mélységeket véleményem szerint nem igazán lehet megélni. Minél mélyebben, jobban mersz kapcsolódni a szeretett személlyel, annál nagyobb mélységeket fogsz ezen a téren is megélni. De ehhez bizalom, szeretet és őszinteség kell. Először is saját magaddal, a saját lelkeddel és a saját testeddel. Ilyenkor TE, a test-lélek-szellem egyben, vagy gyönyörű – körülvesz egy mély szeretet és minden társadalmi elvárás és kényszer, hit és vélemény mindegy lesz, mert hirtelen a TE saját valóságodban találod magad – mit élsz meg? Mit mersz megélni? Ha tudod szeretni önmagad gyönyörű lesz… Viszont, ha ezt az utat választod, vállalnod kell a semmiből felmerülő fájdalmakat és könnyeket is, amelyek felmerülhetnek tisztulásod során.
Még mindig csak a perifériáján járunk ennek a dolognak, úgy érzem. A lelki kapcsolódás nélkül történő testi kapcsolatot nem tudom szeretkezésnek nevezni, az valami testgyakorlat, aminek pillanatokon belül vége – számomra az egy illúzió, egy átverés, üres, magányos. Tapasztalatszerzésre nagyon jó, aki ezt szeretné megtapasztalni, de létezik egy mélyebb igazság is annak, aki arra vágyik. A nőnek igenis nagy az ereje a szexualitása által és tudja azt kezelni – de nagyon sok nő nem emlékszik a testének ennek a természetes tudására, bölcsességére. Hiszen az anyag a Földanya és az Istennő a befogadó Anyavilágegyetem – hogyne őriznénk mi nők a testünkben ezt a tudást, a szeretetnek ezt a megnyilvánulását?
A szeretkezés attól szeretkezés hogy egységben vagy önmagaddal – a tested és a lelked, szellemed, összekötöd a test útját a lélek, szellemével és így tapasztalod meg az Ég és a Föld, az Atya és az Anya igazságát magadban, hiszen Te az Ég-Atya és a Föld-Anya gyermeke vagy. Akármelyik utat is választod: merni szembenézni utad során önmagaddal – ez az igazi kihívás.

Egyre több irodalom foglalkozik a szexuális energiával, teremtő erejével, ez jelenik meg tulajdonképpen a tantrában, a taoban, de a wicca is használja. Erről (is) szól Tom Kenyon és Judy Sion Mária Magdolna üzenete c. könyve, de Kenneth Ray Stubbs és David Deida könyvek is ezzel foglalkoznak, de még akár a Barbara Marciniak a Plejádokkal kapcsolatos könyveiben is megtalálható ez a téma. Szerintem ideje felfedeznünk magunknak, hogy miről is szól a szeretetnek ennek a formája valójában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése