2010. október 24., vasárnap

Kristályok a nőiség tükrében I.

E cikksorozatomban a nőiség szempontjából ismertetem a különböző kristályok, féldrágakövek gyógyhatását. Ez azt jelenti, hogy egy-egy kristályt nem teljeskörűen jellemzek, hanem csak a női minőséget, női problémákat, párkapcsolatot, gyerekeket illetően emelem ki egynéhány tulajdonságát, gyógyhatását.

Achát

Oltalom, szilárdság, védettség, érettség. Elősegíti a növekedést és a regenerációt. Alkalmazható szemre, üreges szervekre (gyomor, belek, hólyag, anyaméh). A terhesség védőköve.

Akvamarin

A tisztaság köve. A régi hagyományok szerint boldog házasságot ígér és hordozóját boldoggá és gazdaggá teszi. Erősíti a szerelmet és a hűséget, a párkapcsolat legnehezebb idejében is. Ezért tanácsos, hogy mindkét partner egy-egy akvamarint tartson magánál, amely a nehezebb pillanatokban is szükséges erőt kölcsönöz nekik.

Amazonit

Kiegyensúlyozottá tesz, belső harmóniát teremt. Lazító és görcsoldó hatású, ezért megkönnyíti a szülést.

Ametiszt

Megszünteti a túlzott ragaszkodást és békességgel tölt el. Segít a konfliktuskezelésben. Szerelmi szerencsét, tisztaságot, bölcsességet, szelídséget kölcsönöz. Megóv a csábítás ellen. Segít elűzni a félelmet, haragot, szorongást és a mérget, enyhíti a vágyódást és a gyászt. Támogatja az intuíciót.

Apatit

Segít az erőfeszítések és a kimerültség ellen. Támogatja növekedést, a csont- és fogképződést.

Borostyán

Önbizalom, önállóság, közvetlenség, kreativitás, életöröm. Melegséget és fényt hoz. Erősíti a döntési képességet és segít tanácstalanságnál. Elősegíti a kiegyensúlyozottságot. A védettség, a bizalom köve. Segít bánatnál, aggodalomnál, bőrproblémáknál. A babák nélkülözhetetlen köve, amikor jön a foguk.

Citrin

Szomorúság, depresszió, ágybavizelés és növekedési zavarok esetén hatékony.

Cölesztin

Harmónia, boldogság, bizalom, hűség. Összeköti bennünk a lelket, testet és a szellemet. Átélhetjük a harmonikus összhangot, mely örömben és több megelégedettségben nyilvánul meg. A cölesztin geoda melegséget, szeretetet és hűséget ajándékoz, valamint harmonikusabb kapcsolatot a családtagok között. Különösen fiatal lányoknál és asszonyoknál hasznos a cölesztin lelkileg okozott félelmek ellen és enyhíti az idegi zavarokat. A cölesztin pozitívan befolyásolja a menstruációt fájdalom esetén.

Epidot-földpát / Unakit

Gyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Segít leküzdeni a túlhajszoltságot, szomorúságot, önsajnálatot, dühöt, frusztrációt. Javítja a teljesítőképességet, az alkatot és a kondíciót.

Fluorit

A szerelem, a bizalom és az intuíció köve. Több kölcsönös belső szeretetet érzünk a partner- és baráti kapcsolatainkban. Segít a tanulásban, szabályozza a növekedést, erősíti a fogakat és a csontokat.

Felhasznált irodalom: Michael Gienger-Joachim Goebel: Kristályvíz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése